SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav

Den nya miljöcontainern WFP från DENIOS är först med att godkännas enligt den nya uppdaterade standarden i Europa, för brandklassad miljöcontainer, med en klassning REI 90 som är standard i Europa.
Det betyder att den kan användas utan begränsningar, inomhus såväl som utomhus, för lagring av brandfarlig vara men även för förvaring av litiumjonbatterier och organiska peroxider i hela Europa.

Brandsäkerheten är extremt viktig vid förvaring av kemikalier och brandfarlig vara, speciellt i områden där människor vistas såsom kontorslokaler, industrier mm. Så långt det är möjligt ska alla komponenter och material förhindra att en eventuell brand sprider sig.
Ny uppdaterad standard.

– I Europa har det kommit en ny uppdaterad standard som ställer högre krav och ger en ökad säkerhet. För att uppnå de nya högt ställda kraven har DENIOS tagit fram en helt ny generation av brandklassad miljöcontainer Walk in. Den heter WFP- Walk in Fire Protection - och är helt unik på marknaden då DENIOS som enda företag lyckats uppnå de nya kraven, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB

Den nya uppdaterade standarden kräver att miljöcontainern vid brand ska kunna stå emot lågorna i minst 90 minuter (= brandklass REI90). En dubbel stålramskonstruktion med mellanliggande mineralullspaneler (ISO A) säkerställer att den brandklassade miljöcontainern WFP uppfyller 90 minuter brandmotstånd inifrån och utifrån. Dessutom uppfyller uppsamlingskärlen de höga täthetskraven i WHG.
Underlättar bygglovsansökan

En brandklassad Walk- IN WFP är utvecklad för att minska risker och förenkla förvaringen av brandfarliga kemikalier även när utrymmet är begränsat. Miljöcontainern kan enkelt anpassas efter flertalet kundbehov tack vare ett omfattande utbud av tillval. WFP finns i sex olika storlekar, 6 - 22 kvadrat och med en generös takhöjd på 2.500 mm möjliggörs stora lagringsmöjligheter. WFP kan även användas som en komplett arbetsplats för kemikalier, utrustad med exempelvis arbetsbord, nöddusch, doseringspumpar, dragskåp, fönster eller invändig ATEX-ventilation.

En korrekt installerad brandklassad miljöcontainer anses vara ett brandtekniskt avskilt utrymme och kan därmed användas för förvaring av större mängd brandfarlig vara även inomhus, mitt i en produktionshall.

– Tillverkarens erfarenhet och produktens alla nödvändiga certifieringar och godkännande är inte bara avgörande för säkerheten utan underlättar även vid bygglovsansökan där handläggningstiden förkortas med upp till 70%, avslutar Linus Jacker.

Fakta WFP:

Utvecklad från tidigare modellen BMC som har levererats till 5000 kunder runt om i Europa.
Kan extrautrustas med spränglucka och tryckavlastning för att kunna förvara litiumjonbatterier och organiska peroxider.
För varje nytt projekt investerar DENIOS starkt i forskning, utveckling och extern testning för att utrusta sina produkter med alla nödvändiga godkännanden och certifikat.

För mer information om Miljöcontainer WFP kontakta DENIOS genom att besöka www.denios.se

Som modernt och framgångsrikt företag har DENIOS sedan 30 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort DENIOS marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.
Kontaktinformation
Postadress
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Besöksadress
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556613-7930
Grundat: 1986
Anställda: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 35 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Kontakter

Elina Pöyliö
Marknad
036-39 56 60

Filmer

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när